Cum să detectezi și să blochezi extensiile google chrome rău intenționate


Salut azi vorbim despre aflarea extensiilor rau intentionate pe google chrome
Practic, toate aceste extensii nu sunt nimic mai mult decât aplicații sau instrumente mici care oferă pur și simplu anumite caracteristici și funcții, care pot deveni destul de periculoase dacă nu controlam exact ceea ce fac.
Adevărul este că, în majoritatea cazurilor când trebuie să instalăm o extensie în Google Chrome, singurul lucru pe care îl rezolvăm este dacă ne oferă ceea ce căutăm, fără a realiza sau a examina permisiunile pe care le solicită sau datele la care are acces. Prin urmare, în cuvintele de bază ceea ce de obicei ignorăm, este, fără îndoială, cea mai importantă parte.
Din lista însăși, pe lângă faptul că le putem dezactiva, făcând clic pe fiecare dintre ele, putem vedea permisiunile pe care le-am acordat și care dintre ele pot pune în pericol datele noastre.

Urmariti pasi:
Dati click aici pentru a instala extensia
Acum, pur și simplu faceți clic pe pictograma aceluiași care este afișat lângă bara de adrese și vom fi afișați automat o fereastră cu o listă a tuturor extensiilor instalate în Chrome.
De acolo, trebuie să activați sau să dezactivați ceea ce vrem, chiar dacă preferăm totul dintr-o dată din comutatorul pe care îl găsim în partea dreaptă sus.
Apoi, la fiecare extensie, vom vedea și un cerc care poate avea mai multe culori.
Prin urmare, dacă este verde, înseamnă că extensia este de încredere.
Culoarea portocalie pe cele care pot fi periculoase si culoarea roșie pe cele care prezintă un risc

Tutorial

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche